23.-27. maj 2018   l   Start- og resultatlister   l   Livestreaming   l   Live studie  

 

 

Seneste nyheder

Nordic International Sales logo sort      

 

De fire danske dressurryttere, der rider FEI Nations Cup i Uggerhalne, har lagt sig klart i spidsen efter førstedagens konkurrencer.

Holdturneringen FEI Nations Cup har mere end 100 år på bagen i springsporten, og det danske springhold vandt deres udgave af Nations cuppen, så er det dressurrytterne der rider deres udgave søndag og mandag under Equitour.

Holdkonkurrencer i dressursporten har også været afviklet i årtier, men det er først indenfor de senere år, at det internationale rideforbund har skabt et FEI Nations Cup koncept, som til hvert stævne strækker sig over to dage i Grand Prix, Grand Prix Special og Grand Prix kür.

I konceptet samler nationerne point ved hvert stævne og når sæsonen er slut udråbes det land der har samlet flest point sammen til Nations Cup Champion.

Til Equitour er der fire nationer med i konkurrencen. Foruden Danmark er det Finland, Holland samt USA, som i skal forsvare deres samlede Nations Cup sejr i 2016 sæsonen.

Rytterne rider først Grand Prix, hvor de tre bedste af de fire holddeltageres resultater tæller i regnskabet, og i Equitour udgaven af FEI Nations Cup har Danmark lagt sig klart i spidsen efter Grand Prixen.

De to OL ekvipager Anna Kasprzak/Donperignon og Agnete Kirk Thinggaard/Jojo AZ har sammen med EM 2015 landsholdsrytter Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Zack redet de tre bedste individuelle resultater i Grand Prixen og sammen med fjerdemand Charlotte Heering og Bufranco ligger det danske hold klart i spidsen med 219,440.

Da Atterupgaards Orthilia pådrog sig en skade kort før Equitour fik Jojo AZ opgaven med at rende Grand Prix i Nations Cuppen med Agnete Kirk Thinggaard i dag, og han gjorde et flot stykke arbejde med et super stabilt ridt med flere fine øvelser. Dommerne belønnede parret med 72,66%:

”Det var et rigtig fint ridt. Jojo havde en hård sæson sidste år og har haft meget fri over vinteren, og det har han været glad for. Han er rigtig frisk og helt klar på opgaven, og han er meget fit, så det var superdejligt at starte sæsonen på den måde,” fortæller Agnete Kirk Thinggaard i Everhorse & Zibra Sports WEB-TV udsendelse ’Riders Corner’ fra Equitour.

”Jojo havde lige tilpas med power, uden det var for meget. Der er jo altid plads til forbedring, men formen i dag var langt bedre på ham, og han havde næsen lidt mere frem, end jeg plejer.”

Mandag skal Agnete og Jojo AZ ride Grand Prix Special for holdet, hvor to ryttere rider Special og to ryttere rider kür.

”Special er et godt program til ham, som ligger godt til ham med frie traver inden passagerne. Så det kan blive rigtig fint, tror jeg.”

”Jeg regner med, at alle gør det ligeså godt i morgen som i dag, og så er jeg sikker på, at det nok skal gå.”

Efter dagens Grand Prix ligger Finland nr. 2 med 206,260 og Holland ligger på 3. pladsen med 205,320.

 

Vinder af søndagens Nations Cup Grand Prix ved Equitour Aalborg blev Anna Kasprzak og Donnperignon (fotokredit: chafo.dk/everhorsephoto.com)

 

Individuelt resultat 

Team resultat