23.-27. maj 2018   l   Start- og resultatlister   l   Livestreaming   l   Live studie  

 

 

En udfordrende bane satte springrytterne under pres i Titan Containers A/S FEI Nations Cup, men et erfarent tysk hold, med en talentfuld debutant sikrede sejren ved Equitour Aalborg.

Solen bager ned over den smukke stævneplads i Uggerhalne – Equitour Aalborg sponsored by ECCO og pladsen dannede en perfekt ramme omkring Titan Containers A/S FEI Nations Cup CSIO3* hvor spændingen blev bibeholdt gennem begge runder.

Det tyske hold bestod af tre erfarne ryttere og en Nations Cup debutant, Gerrit Nieberg/Contagio sprang to sikre fejfrie runder, og det var i høj grad medvirkende til at sikre tysk sejr. Gilbert Böckmann/Pikeur Lord Fauntleroy (12-4) Thomas Kleis/Chades of Blue (0-8) samt Lars Nieberg/Foster (8) opnåede i alt 20 fejl.

- Det var vores mål at gøre det godt i Nations Cuppen og nu har vi vundet, så jeg er naturligvis tilfreds, sagde den tyske chef d’equipe Heinrich-Hermann Engemann. Han bemærkede, at det ikke er sædvanligt at kunne vinde med 20 fejl, men det var en god, men svær bane banebygger Bo Bak Andersen havde bygget i dagens Nations Cup.

– Det er et meget flot anlæg her, og med nogle små justeringer kan det blive rigtig godt, understregede den erfarne tysker.

Hjemmeholdet kiksede

Det danske hold sejrede i FEI Nations Cup ved Equitour Aalborg sidste år, men danskerne havde ikke heldet med sig.

Som første runde udviklede sig for det danske mandskab, blev det den irske rytter, klasses sidste, som afgjorde danskernes videre skæbne. 8 fejl til Richard Howley, og Danmark ville være blandt de bedste 8 nationer, der gik videre til anden og afgørende runde. Desværre for danskerne fik Howley blot et enkelt nedslag, og det sendte Irland i anden runde, mens danskerne kunne sætte hestene på stald. De bedste 50 springryttere mødes søndag i Stutteri Ask Grand Prix.

Resultatet af Titan Containers A/S FEI Nations Cup:

1 Tyskland 8-12 20 2. England 12-12 24 3. Belgien 20-8 28 3. Irland 20-8 28 5. Sverige 18-12 30 6. Italien 16-16 32 7. Frankrig 12-24 36 8. Polen 16-28 44

I morgen er en ny dag!

For det danske dressurhold var det en noget blandet fornøjelse at ride FEI Nations Cup CDIO4* Grand Prix i dag, hvor en dansk ekvipage vandt individuelt, en hest blev meget skræmt, og en tredje bed sig i tungen.

Første afdeling af holdkonkurrencen Blue Hors FEI Nations Cup CDIO4* blev i dag afviklet i Grand Prix presented by Almased, og for det danske hold blev det en klasse med "highs and lows".

Anna Zibrandtsen og hendes EM-hest Arlando havde et af deres bedste ridt, der endte i en diskvalifikation, da hesten bed sig i tungen. Dermed er Rikke Svane, Cathrine Dufour og Daniel Bachmann Andersen alene om at repræsentere Danmark i søndagens Grand Prix Special presented by Gorrissen Federspiel. Cathrine Dufours unge hest Bohemian, der ikke blot er talentfuld men også temmelig urutineret, følte sig ikke tilpas på banen og blev skræmt. Cathrine Dufour mistede dermed mange point i de dyre øvelser. Daniel Bachmann Andersen, leverede med Blue Hors Zepter en overbevisende præstation, og dermed en suveræn sejr med 76,217%. Det svenske hold har lagt sig suverænt i spidsen med 215,695 points mod hollands 209,675 og med Danmark på tredjepladsen tæt efter med 209,543 points.


Lørdag blev 1. afdeling af Elevskole Cup finalen præsenteret af Equitour Aalborg afviklet under høj blå himmel i Equitour Aalborgs flotte, flotte omgivelser. Hold fra Sportsrideklubben Vallensbæk, Vasehus Rideklub og Rideklubben Møllen havde kvalificeret sig til finalen i turneringen, og det var nogle meget spændte og lidt nervøse deltagere, der stod klar til at svinge sig i sadlen på Uggerhalne Sportsrideklubs elevponyer. 1. afdeling blev vundet af Sportsrideklubben Vallensbæk, men alle tre hold skal på banen igen i morgen, så intet er afgjort endnu.

En kæmpe oplevelse

Hold nu op, hvor gjorde finalisterne det bare godt i dag. De fire ryttere på hvert hold havde ca et kvarter på en elevpony de aldrig havde siddet på før, inden de skulle ind på banen. Det kan virke afskrækkende på de fleste ryttere, men alle finalisterne gjordet det så godt, og de fire ponyer: General Bummerlummer, Futte, Star og Jesper var pragteksemplarer på godt skolede og pålidelige elevponyer.

En af dem der hurtigt fandt melodien med elevponyen Futte var 15-årige Annika Kirstine Gottlieb Pedersen fra Sportsrideklubben Vallensbæk. Parret opnåede ikke mindre end 80%, og vi fik en kommentar fra den galde rytter efterfølgende:

”Det er bare så fedt at være her. Man bliver bedre af at ride på så mange forskellige heste, og vi havde slet drømt om at nå hertil. Vi har haft stor opbakning både fra vores trænere og forældre, som er med her i dag, og så er der mange derhjemme, der har købt adgang til Zibrasport, så de kan følge med. Det har indtil nu været en kæmpe oplevelse, men det bedste af det hele er sammenholdet og kammeratskabet på holdet.” Den begejstring kunne finalens eneste dreng, 14-årige Frederik Emil Kilsholm fra Rideklubben Møllen tilslutte sig: ”Det er helt fantastisk at være med i finalen. Det er noget af det største, jeg har oplevet indtil nu. Jeg var lidt nervøst ved at skulle ride foran alle de mennesker, men min hest var fin og gjorde det godt.”

Finalen afgøres i morgen

Efter 1. afdeling er det som nævnt Sportsrideklubben Vallensbæk, der har trukket i førertrøjen med 72,574%. Vasehus Rideklub har 70,972%, mens Rideklubben Møllen har 64,830%. 2. afdeling rides i morgen kl. 10.00 og kan ses på Zibrasport.dk (pay pr view).

Se alle resultater her


Kunne du godt tænkt dig at vide, hvordan Cathrine Dufour forbereder sig mentalt til stævner, hvad Mathias Nørheden spiser til morgenmad eller hvad Severo synes om sin nye groom?

Så har du nu mulighed for at stille spørgsmål direkte til toprytterne Cathrine Dufour, Mathias Nørheden, Linnea Erisson-Carey samt Severo Jurado Lopéz i Equitours livestudie kl. 15.30 ved det store spisetelt.

Har du ikke mulighed for at være ved livestudiet kl. 15.30, så kan du allerede nu stille spørgsmål på Equitours Facebookside her.

Det er ikke tit, man får mulighed for at stille spørgsmål til så prominente ryttere, men her under Equitour Aalborg har vi inviteret 4 af nutidens største dressur- og springrytter til et liveinterview, hvor publikum får mulighed for direkte at stille spørgsmål. Så mød op ved Equitours live studie ved det store telt kl. 15.30.


Det blev en Porsche, som nåede højeste hammerslagspris ved Campen Auktioners specialbilauktion, der blev afviklet fredag aften ved det internationale stævne Equitour Aalborg i Uggerhalne.

Knap 30 specialbiler af mærker som Jaguar, Ferrari, Porsche i kombination med smukke veteranbiler som en Chevrolet Master Deluxe, der har været brugt i tv-serien Badehotellet kom under hammeren fredag aften ved det internationale stævne Equitour Aalborg. Det var auktionarius Finn Campen, som svingede hammeren over de knap 30 specialbiler, som dagen igennem havde tiltrukket stor opmærksomhed i udstillingen i den ene ridehal.

Ca. 60% blev solgt og det var en Porsche, som fik højeste hammerslagspris på 660.000 kr.

- Det var en fin auktion med et fornuftigt salg, og så var der rigtig mange mennesker for at følge med, og det er også vigtigt, understreger Finn Campen fra Campen Auktioner. Han roste det flotte set-up, og sammen med udstillingen af veteranbiler fra Vodskov Veteranbil Club var det tæt pakket af bilinteresserede på pladsen.

- Vi har fået vist hestefolk, at specialbiler er en god investering, og bilentusiasterne har fået øjnene op for, at heste faktisk også er en rigtig god investering, bemærker Finn Campen.

Smukke føl under hammeren

I aften kl. 20 afholdes Nordic International Sales (NIS) under det internationale dressur- og springstævne Equitour Aalborg på Helgstrand Academy. Sidste år slog Nordic International Sales de europæiske rekorder for toppris og gennemsnitspris på følauktioner, og igen i år udbyder NIS en kollektion af føl i exceptionel klasse. Blandt dem er en helsøster til det hoppeføl, der sidste år blev Europas dyreste til en hammerslagspris på 150.000 euro. 22 føl kommer under hammeren, og der er stor forhåndsinteresse for føllene, også fra udlandet med henvendelser fra flere Europæiske lande og mere eksotiske destinationer som Dubai.

Føllene bliver præsenteret på pladsen kl. 12 i dag.


Der har været en herlig stemning ved det internationale spring- og dressurstævne Equitour Aalborg sponsored by ECCO og især fredag, hvor publikum igen kunne juble over danske sejre.

Sommersol, kolde is og kølige drikke – det er en del af de ingredienser, som skal til for at skabe en god stemning under et stævne. Og når det så, som det er tilfældet ved Equitour Aalborg, kan kombineres med fremragende sport på tre konkurrencebaner, så er grundlaget skabt for en succes.

Dressur med dansk og spansk succes

På dressurbanen red Sara Aagaard Hyrm sig til sin tredje sejr af tre mulige under Equitour. Det er Saras første år som juniorrytter, og man må sige, hun har startet sæsonen på overbevisende vis sammen med Skovborgs Romadinov. I Dressurens Venners CDIOJ kür blev hun bedømt til knap 77%. I denne klasse blev Laura Jarlkvist Rasmussen også placeret på Aatoftens Dornier på en tredjeplads. Ponyrytterne red i dag deres kür-program i Helgstrand Dressage CDIOP, hvor det blev til en sikker dansk sejr til Frederikke Gram Jacobsen og Gee Gee med 74,625%.

I den anden pony-kür med 15 startende blev det til hollandsk sejr til Senna Evers og Majos Cannon med 74,225% foran fire placerede danske ryttere anført af Alexander Yde Helgstrand og Claire med 73,375%. På Equitours facebookside kan man se et interview med Alexander lavet i studiet af Louise Hededam.

Seniorrytterne kom på banen i Chedi Residence CDI3* kür, og her satsede Severo Jurado Lopez på en svær kür med Deep Impact for, han havde luret sine konkurrenter og vurderet, at for at slå tyske Kathleen Keller og hollandske Emmelie Scholtens, skulle sværhedsgraden øges. Det blev den, da han bl.a. red etterchangementer ad midterlinjen med en hånd. Severo blev fulgt af taktfaste klapsalver, da han vendte op ad midterlinjen. Sejren blev redet hjem med 78,6%. Det blev også en Helgstrand-rytter som sikrede, at Dannebrog gik til tops i dagens sidste klasse på Röwer & Rub arena 1. Betina Jæger og Mane Stream Belstaff vandt Ferd Grand Prix Special presented by Alm. Brand med 71,532% foran den tidligere danske mester Lone Bang Larsen/Bakkely’s Onandt og Helene Melsen/Aston Martin.

International dressur for amatører

Der har i mange år været internationale amatørturneringer for springryttere. Det har været en succes, og i et samarbejde mellem Almased Wellness og Helgstrand & Trabjerg er der nu skabt en amatørturnering for dressurryttere; Almased Dressage Amateurs.

- Vi er utrolig stolte over, at Almased Wellness har valgt at støtte op om projektet. Almased Dressage Amateurs ser vi som et godt initiativ til at hjælpe dressurryttere på vej. Turneringen kan være med til at afklare rytterens niveau, inden de for alvor satser på en international karriere i dressursporten, siger Jens Trabjerg.

Almased Wellness er et tysk firma, der har udviklet et helseslankeprodukt til mennesker – et produkt, som har opnået stor succes i hele verden. Turneringen er åben for dressurryttere, der er 26 år eller ældre, og som ikke er på FEI's verdensrangliste. Turneringen er delt ind efter niveau, og der kan således vælges mellem tre forskellige kategorier:

Bronze tour: Prix St. Georges og Intermediate I
Silver tour: Intermediate I og Intermediate II
Gold tour: Intermediate II og Grand Prix.

I bronzeturen blev det til dansk sejr til Rikke Dupont med Fritzeck foran Stinna Foldberg/Foldbergs T og med Jeanette Larsen/Skjoldsgaards Rubial-VO på tredjepladsen. I guldturen sikrede schweiziske Andrina Viebrock den anden sejr ved stævnet på Quibelle.

16-årig springrytter fik Dannebrog til tops

På springstadion startede dagen perfekt, set med danske briller, for i Nord-Vest Box CSI1* med 105 deltagere blev det til dansk sejr til 16-årige Sisse Pedersen Mylin og Heart of Oak. Det var en herlig start på dagen, og foruden Sisse var Christian Petersen, Søren Møller Rohde, Jessica Vinther Jensen, Jessica Toelstang og Caroline Rehoff Pedersen placeret i top 10.

I Gear Up Green A/S CSIO3* 1,40 m havde Søren Møller Rohde en super udlæg med Velerne Ask, men han blev lige netop overgået af en lynhurtig hollandsk rytter, Patrick Lemmen med Dadullah. Linnea Ericsson-Carey og Contenance kom ind på en delt tredjeplads i klassen. På springbanen sluttede dagen med Grand Prix-kvalifikationsklassen Nordic M&A CSIO3* 1,50 m – klassen havde 64 startende ryttere og heraf var de 12 fejlfrie, og blandt dem to danskere Michael Aabo/Caprice de Dieu og Thomas Sandgaard med EM-hesten Amarone. Thomas var godt to sekunder fra sejren og en Böckmann trailer, og han sluttede på 3. pladsen.

Se samtlige resultater herVed Equitour Aalborg afvikles der en afdeling af den prestigefyldte internationale holdturnering FEI Nations Cup i både dressur og springning, de danske landshold går målrettet efter at gentage sidste års succes med sejr i begge discipliner.

Sidste år var de danske ryttere så ubeskedne, at de sikrede sig sejren i de internationale holdkonkurrencer, FEI Nations Cup, i dressur og springning. Startlisterne bugner igen i år af internationale profiler, så danskerne skal satse målrettet for at sikre en topplacering igen i år.

Springrytterne har vist god form

De danske springryttere rider i 2. division, og de skal optjene point her ved Equitour Aalborg, når Titan Containers CSIO3* FEI Nations Cup afvikles lørdag eftermiddag den 26. maj. Danmark er i pulje med Norge, Polen, Finland og Luxemburg. Fra denne pulje går de to bedste nationer videre til ligafinalen i Budapest i august. Følgende nationer deltager i Titan Containers FEI Nations Cup ved Equitour: Finland, Sverige, Norge, Irland, England, Frankrig, Holland, Belgien, Italien, Tyskland, Polen, Sydafrika og Danmark. Landstræner Bo K. Møller udtrykte tilfredshed med den form ryttere og heste viste i de første konkurrencer torsdag.

Det danske hold består af: Zascha Nygaard Andreasen, Martin Dinesen Neergaard, Thomas Sandgaard og Andreas Schou, mens Michael Aabo er 5. mand.

Eurosport sender direkte fra den store begivenhed. Første del af Nations Cuppen vises direkte på Eurosport Player fra klokken 16, mens den anden og afgørende del sendes direkte på Eurosport 2 fra klokken 18.15-19.15. Og så bliver holdkonkurrencens første runde også livestreamet på ZibraSport i Danmark og udlandet, mens danskerne skal se runde to på Eurosport.

Blue Hors FEI Nations Cup i dressur

I 2013 blev der for første gang afviklet FEI Nations Cup i dressur. Syv stævner fordelt over sommersæsonen fra maj til august er vært for denne serie. Serien er dog allerede startet i Wellington, Florida, i marts, og i Europa fortsætter serien i Compiègne, Uggerhalne, Rotterdam, Falsterbo, Aachen og Hickstead. Efter de to første konkurrencer i serien er det Sverige som fører foran Danmark. Ved Equitour Aalborg stiller både Sverige og Danmark med hold, ligesom seriens nr. tre, Holland, også møder med et stærkt hold i Aalborg, og så skal Finland i konkurrence i FEI Nations Cup for første gang i år.

Den danske holdleder Helle Trolle bekræfter, at det danske landshold er i topform, og danskerne har fokus på at gentage sejren fra sidste år på hjemmebanen. Det danske hold består af: Anna Zibrandtsen og Arlando, parret var med på det hold, som vandt sølv ved EM i Göteborg sidste år. Cathrine Dufour og Bohemian bliver et interessant, nyt par på holdet. OL-rytter Cathrine Dufour vandt to individuelle bronzemedaljer ved EM sidste år på Atterupgaards Cassidy, men i Uggerhalne har hun sin nye stjerne, den kun 8-årige Bohemian med på holdet. Parrets internationale Grand Prix-debut fandt sted i Nordjylland, ved Aalborg Dressage Event i april, hvor Dufour vandt Grand Prix og Grand Prix Special. Daniel Bachmann Andersen og Rikke Svane med Finckenstein TSF har tidligere redet med på det danske EM-hold. Daniel, der ligger nr. 15 på verdensranglisten, er udtaget på en yngre, talentfuld hest, Blue Hors Zepter, der er søn af avlshingsten Blue Hors Zack, som Daniel håber at få en landsholdsplads med til World Equestrian Games i USA til september. Konkurrencerne kan følges i Danmark på livestreaming på ZibraSport, mens de udenlandske seere kan følge med på FEI TV.


Kontakt os

Kontakt os for yderligere information eller spørgsmål vedr. stævnet

  • Grindstedvej 54, Uggerhalne, 9310 Vodskov
  • +45 40 25 49 86
  • jt@equitour.dk