23.-27. maj 2018

 

Fredag d. 25. maj er der stor fællesmiddag med italienskinspireret helstegt porchetta i det store telt. Her vil der være livemusik og underholdning under middagen, som er fra kl. 17.30 til 19.30.

Efter middagen bliver den store specialbilauktion afholdt på pladsen, hvorefter der er stor Campen afterparty i Helgstrand Dressage VIP lounge for alle.

ALLE der køber en billet til fællesmiddagen og livemusik kan bruge denne som en voucher til en gratis øl/cider under Campen Afterparty i VIP loungen!

Billetpriser til fællesspisning og livemusik:

Ved forhåndsreservering: 200,- (inklusiv adgang til pladsen hele dagen)
Ved køb i døren før kl. 17.00: 250,- (inklusiv adgang til pladsen hele dagen)
Ved køb i døren efter 17.00: 225,-

Forhåndsreservering af billetter til fællesspisning og livemusik foregår ved at sende en email til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvorefter billetterne kan hentes og betales på dagen i indgangen.


 Der har i mange år været amatørturneringer for springryttere og med fokus på den glæde, disse turneringer har skabt, har Almased Wellness og Helgtrand&Trabjerg nu valgt at gå sammen og skabe den første amatørturnering for dressurryttere; Almased Dressage Amateurs.

- Vi har sat os for at skabe en pendant til de store springturneringer for amatører, for at give dressurryttere den samme mulighed for at ride med ved de store stævner. Vi er sikre på, at de ekvipager som deltager vil få en ekstraordinær oplevelse og ikke mindst erfaring, når de får mulighed for at deltage i de samme topprofessionelle rammer, som nogle af verdens bedste ryttere, siger foregangsmanden for Equitour Aalborg og tidligere landstræner i ridebanespringning, Jens Trabjerg.

- Vi er utrolig stolte over, at Almased Wellness har valgt at støtte op om projektet. Almased Dressage Amateurs ser vi som et godt initiativ til at hjælpe dressurryttere på vej. Turneringen kan være med til at afklare rytterens niveau, inden de for alvor satser på en international karriere i dressursporten. Samtidig vurderer vi, at lokationen for stævnerne bevirker, at flere fra norden har mulighed for at teste deres stævneform, uden at skulle investere mange penge i transport. Dressur på internationalt niveau har hidtil været for en snæver målgruppe, men dette ønsker vi at ændre på, tilføjer Jens Trabjerg. Almased Wellness er et tysk firma, der har udviklet et helseslankeprodukt til mennesker – et produkt, som har opnået stor succes i hele verden.

- Det har altid været en del af vores firmapolitik at støtte sporten såvel lokalt som internationalt. Vi har udviklet sundhedsprodukter, som rigtig mange atleter benytter, så da chancen bød sig for at støtte den første dressurturnering for amatører, var vi ikke i tvivl om, at dette projekt lå inden for vores interesseområde og således en naturlig forlængelse af vores forretning, fortæller Anette Witthöft fra Almased Wellness. 

Bag om Almased Dressage Amateurs 
Almased Dressage Amateurs er en ny international amatørturnering, der organiseres af Helgstrand&Trabjerg og præsenteres af firmaet Almased Wellness. I 2018 finder turneringen sted til fire stævner; Deutsches Spring- und Dressur-Derby (9.-13. maj), Pfingstturnier Wiesbaden (18.- 21. maj), Equitour Aalborg (23.-27. maj) samt til World Cup Herning (17.-21. oktober). 

Turneringen er åben for dressurryttere, der er 26 år eller ældre, og som ikke er på FEI's verdensrangliste. Turneringen er begrænset til 24 ekvipager til hvert stævne, og hver rytter må medbringe op til 3 heste.

Turneringen er delt ind efter niveau og der kan således vælges mellem tre forskellige kategorier:
- Bronze tour: Prix St. Georges og Intermediate I
- Silver tour: Intermediate I og Intermediate II
- Gold tour: Intermediate II og Grand Prix.

Ved spørgsmål er du velkommen til at kontakte stævnearrangør, Jens Trabjerg, på tlf. +45 40 25 49 86 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

 


Equitour lever til fulde op til sit slogan "Youth meets experience", når finalen i Dansk Ride Forbunds Elevskole Cup afvikles i forbindelse med Equitour Aalborg 2018 på Helgstrand Academy.

Programmet for Equitour Aalborg 2018 er for alvor ved at tage form - og med aftalen om afvikling af DRF's Elevskole Cup på plads er der nu også lagt op til en formidabel finale, når landets rideskole-finalister gæster Equitour Aalborg fra den 25. og 26. maj, hvor der rides om den fornemme titel i de storslåede omgivelser sammen med verdenseliten.

Det nye samarbejde mellem DRF og Equitour Aalborg betyder, at finalen i Elevskole Cuppen skal afvikles på Helgstrand Academy frem til 2020 og dermed kommer klubturneringen til at hedde: Dansk Ride Forbunds Elevskole Cup præsenteret af Equitour Aalborg.

– Vi er stolte over at indgå et samarbejde, som er med til at støtte op omkring aktiviteterne, der hvor det hele starter; hos landets mange rideklubber i deres elevskoleafdelinger, siger Equitour Aalborgs Show Director, Jens Trabjerg til DRF og fortsætter:

– Samtidigt er vi sikker på, at de klubber, der kvalificerer sig til finalen, vil få en ekstraordinær oplevelse, når de skal konkurrere i de samme rammer som og sammen med nogle af verdens bedste ryttere. Vi håber selvfølgelig, at afviklingen af finalen i disse fantastiske rammer vil betyde et endnu større antal deltagere i cuppen til næste år. Samtidig ser vi frem til at byde rigtig mange af landets klubber velkommen til Equitour Aalborg i uge 21, hvor de både kan overvære finalerne i Dansk Ride Forbunds Elevskole Cup præsenteret af Equitour Aalborg og international topsport, siger Jens Trabjerg.

DRF glæder sig også over det nye samarbejde.

– Vi er rigtig glade for, at Equitour Aalborg har valgt at engagere sig i Elevskole cuppen. Det er en ny turnering, der skal give klubbernes elevskoler mulighed for at konkurrere mod hinanden på et niveau, der er sjovt, udviklende og lærerigt, og med samarbejdet får klubberne mulighed for at dyste om at komme til at ride finale i internationale rammer, hvilket i sig selv vil være en kæmpe oplevelse, siger Cim Ulrick von Arenstorff, sponsor- og marketingschef i Dansk Ride Forbund.

Bag om DRF's Elevskole Cup


Elevskole Cup er en turnering, hvor elevryttere fra landets rideskoler deltager i stævner på heste, som værtsklubben stiller til rådighed. Dermed behøver de deltagende ryttere ikke at medbringe egen hest. Fordelene er mange og blandt andet får rytterne erfaring med at ride andre heste, og der kan tilmed knyttes venskaber på tværs af klubberne.

Elevskole Cuppen afvikles i den indeværende sæson fra den 1. november 2017 til den 1. marts 2018 med finale i maj under Equitour Aalborg.

SIV 1 web  SIV 10 web

 


Det er tid for at gøre status, og det har været 5 fantastiske dage med dressur og spring i verdensklasse. En sand folkefest med masser af aktiviteter for hele familien. Det har været en fornøjelse at bevæge sig rundt på stævnepladsen og mærke den fantastiske stemning, der har været under hele stævnet.

Equitour Aalborg vil gerne takke alle ryttere, sponsorer, hjælpere, banebyggere, dommere, publikum, udstillere - ja alle, som har været en del af dette fantastiske ridestævne og gjort det muligt for os at afvikle et internationalt stævne af den kaliber. Der har været rigtig mange gode resultater igennem hele stævnet, og især de danske ryttere har sørget for, at Dannebrog er kommet til tops rigtig mange gange.

Vi er allerede så småt begyndt at kigge på næste års Equitour Aalborg, der er rykket lidt frem og vil finde sted fra den 23. til den 27. maj. Igen næste år vil Equitour Aalborg byde på meget mere end ridning af højeste karakter, der vil også være spændende aktiviteter og events, der samler hele familien. Så husk at følge med her på siden eller hold øje med vores Facebook-side, når vi lægger nyheder op.

Følg Equitour Aalborg på Facebook.

Et kæmpe tak til alle - vi glæder os allerede til næste år!

Equitour Aalborg 2018: Den 23.-27. maj – sæt allerede nu kryds i kalenderen.


De fire danske dressurryttere, der rider FEI Nations Cup i Uggerhalne, har lagt sig klart i spidsen efter førstedagens konkurrencer.

Holdturneringen FEI Nations Cup har mere end 100 år på bagen i springsporten, og det danske springhold vandt deres udgave af Nations cuppen, så er det dressurrytterne der rider deres udgave søndag og mandag under Equitour.

Holdkonkurrencer i dressursporten har også været afviklet i årtier, men det er først indenfor de senere år, at det internationale rideforbund har skabt et FEI Nations Cup koncept, som til hvert stævne strækker sig over to dage i Grand Prix, Grand Prix Special og Grand Prix kür.

I konceptet samler nationerne point ved hvert stævne og når sæsonen er slut udråbes det land der har samlet flest point sammen til Nations Cup Champion.

Til Equitour er der fire nationer med i konkurrencen. Foruden Danmark er det Finland, Holland samt USA, som i skal forsvare deres samlede Nations Cup sejr i 2016 sæsonen.

Rytterne rider først Grand Prix, hvor de tre bedste af de fire holddeltageres resultater tæller i regnskabet, og i Equitour udgaven af FEI Nations Cup har Danmark lagt sig klart i spidsen efter Grand Prixen.

De to OL ekvipager Anna Kasprzak/Donperignon og Agnete Kirk Thinggaard/Jojo AZ har sammen med EM 2015 landsholdsrytter Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Zack redet de tre bedste individuelle resultater i Grand Prixen og sammen med fjerdemand Charlotte Heering og Bufranco ligger det danske hold klart i spidsen med 219,440.

Da Atterupgaards Orthilia pådrog sig en skade kort før Equitour fik Jojo AZ opgaven med at rende Grand Prix i Nations Cuppen med Agnete Kirk Thinggaard i dag, og han gjorde et flot stykke arbejde med et super stabilt ridt med flere fine øvelser. Dommerne belønnede parret med 72,66%:

”Det var et rigtig fint ridt. Jojo havde en hård sæson sidste år og har haft meget fri over vinteren, og det har han været glad for. Han er rigtig frisk og helt klar på opgaven, og han er meget fit, så det var superdejligt at starte sæsonen på den måde,” fortæller Agnete Kirk Thinggaard i Everhorse & Zibra Sports WEB-TV udsendelse ’Riders Corner’ fra Equitour.

”Jojo havde lige tilpas med power, uden det var for meget. Der er jo altid plads til forbedring, men formen i dag var langt bedre på ham, og han havde næsen lidt mere frem, end jeg plejer.”

Mandag skal Agnete og Jojo AZ ride Grand Prix Special for holdet, hvor to ryttere rider Special og to ryttere rider kür.

”Special er et godt program til ham, som ligger godt til ham med frie traver inden passagerne. Så det kan blive rigtig fint, tror jeg.”

”Jeg regner med, at alle gør det ligeså godt i morgen som i dag, og så er jeg sikker på, at det nok skal gå.”

Efter dagens Grand Prix ligger Finland nr. 2 med 206,260 og Holland ligger på 3. pladsen med 205,320.

 

Vinder af søndagens Nations Cup Grand Prix ved Equitour Aalborg blev Anna Kasprzak og Donnperignon (fotokredit: chafo.dk/everhorsephoto.com)

 

Individuelt resultat 

Team resultat


Du kan stadig nå at være med til koncert, om du gerne vil se Gulddreng, Phlake, Medina eller Page Four :-D  

Vi har masser af billetter tilbage, og de kan alle købes i døren eller på Ticketmaster!

 

Koncerten starter kl 19:30, ses vi?

 


Kontakt os

Kontakt os for yderligere information eller spørgsmål vedr. stævnet

  • Grindstedvej 54, Uggerhalne, 9310 Vodskov
  • +45 40 25 49 86
  • jt@equitour.dk